Pagina
Menu
Je bent hier: Welkom > KUNST

KUNST

Mijn naam is Jonathan en zolang ik mij kan heugen ben ik bezig met het maken van mijn eigen wereld. Muziek maken, schilderen, gedichten schrijven, en op de Kunstacademie Minerva Groningen ook "korte" films.

Ik vind het heerlijk om zo mijn eigen realiteit te scheppen, met de nadruk op eigen.... Want na enkele jaren op de Academie vond ik dat ik heel vaak gewezen werd op "bekende" kunstenaars diens werk raakvlakken schenen te hebben met mijn onderzoeken. Dit vond ik erg demotiverend, alles scheen immers al te zijn gedaan. Door hier in het uiterste puntje van Noord-Oost Groningen te wonen, en mij juist niet te richten op "vooraanstaande" kunstenaars kan ik mezelf blijven. 

Ik onderzoek, experimenteer met verf en alles waar ik maar bij denk " hey wat zou dat doen, als ik dat erbij gebruik". Soms levert het mij niks op maar vaak ook verwondering, en dat is mij precies waar het om gaat bij mij. Het proces waarop ik werk is intuitief, maar met weet van mijn materiaalgebruik.

Mijn werk bestaat veelal uit dikke lagen verf en materie. Ik gebruik acrylverf, olieverf en grondverf, maar bijvoorbeeld ook bitumen en zand om de lagen op te bouwen. Ik hou van experimenteren. Mijn werk wordt vaak omschreven als "indrukwekkend, sober en ritmisch" maar vooral als krachtig.

 

jonathan otten

(Digitaal zelfportet 40x60 cm 2019 gemengde techniek. 180,-)

 

Ik vind mijn inspiratie ook in symboliek en tekens uit oude beschavingen en religies. Ik ben altijd op zoek naar de oorspong van 'alles'. Laat u verrassen door de moderne sfeer die mijn werk uitstraalt, maar die veelal eeuwenoude symboliek met zich mee draagt.

Ik heb naast mijn kunstopleiding  o.a cursussen waar ik mij verdiept heb in de Kabbala, Numerologie, Tarot,  Aura en Chakra Healing en Trance Healing omdat ik het erg interessant vind om met een "hogere trance achtige" manier in mijn atelier te staan werken. Ik word daar zelf erg rustig van en heb het gevoel dat mijn "flow" positief is..

Ik dankje hartelijk voor de tijd die je nam om over mijn werk te lezen. En ik hoop je snel eens te zien bij Andersom Anders.

 

jonathan otten

"Driehoeken" 100x100 cm gemengde techniek op doek. 700,-

Klik op het menu galerie om meer werk van mij te bekijken.

Mijn meest recente werken staan op instagram, omdat ik zo snel mijn werk kan verspreiden en later op mijn site kan plaatsen.

Ik dank u hartelijk.
 

Jonathan Otten

 

atelier andersom anders

 

 


Submenu

Pagina
Menu


Laatste update: 08-10-2022
« vorige top volgende »

2007 - 2024 © CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login