Pagina
Menu
Je bent hier: Welkom > KUNST > Gastexposanten

Gastexposanten

2012:

Martina Anagnostou

Martina leerde ik kennen via de sociale media, we deelden kunst en vele creatieve ideeën. Zij is een Grieks/Zweedse kunstenares en woont in Khartoem (Sudan) en, omdat toeval niet bestaat en Martina toch naar Groningen zou komen, moest deze expositie er gewoon komen!

Op 5 januari '12 werd dan ook de expositie 'Tusen Ruimte en Tijd' geopend, met werk van Martina Anagnostou, Maarten Ronhaar en mijzelf. De expositie heeft geduurd tot eind maart.

werk-martina.jpg

Arthur Kruisinga

Arthur maakt poppen waar hij voorstellingen mee geeft, en hij maakt kijkdozen. Op zijn 23ste jaar ging hij in de bergen in Catalonië wonen. Als enige bewoner in een afgelegen dorpje, hoog tussen de besneeuwde toppen, maakte hij zijn eerste poppen. De kijkdozen van Arthur Kruisinga laten gestold miniatuurtheater zien: het beweegt niet en is klein. 

Zijn ervaring van de natuur is zeer intens. Later, toen Arthur in Noord Groningen kwam te wonen, zeilde hij graag op groot open water, de zee tot aan de horizon. Arthur was een paar maanden gastexposant bij Andersom Anders vanaf eind juli 2012. 

werk-arthur.jpg 

 pijl-up.gif

2011:

Borg de Nobel

Borg de Nobel is een waanzinnig schilderbeest die prachtige geabstraheerde doeken maakt en onder andere in New York heeft gewerkt. De uitzinnige kleuren en fabelachtige doeken die ze maakt maken veel indruk. 

Op 11 juni 2011 vond de opening plaats van de expositie 'Tri', met werk van de kunstenaars Borg de Nobel, Maarten Ronhaar en mijzelf.

expo-borg.jpg

Maarten Ronhaar

Maarten is een collega kunstenaar uit het circuit van de 'Noordelijke' schilders/beeldhouwers. Zijn werk doet sober en krachtig aan met een mysterieuze bijna ongrijpbare verstilling. Hij werkt met materialen die gevonden werden rond verlaten boerderijen in Oost Groningen. Al deze materialen waren al 'bewerkt' door de natuur, zoals roesten, verbranding, het jarenlang blootstaan aan weer en wind. Maarten is ook in 2012 gastexposant van Andersom Anders geweest.

werk-maarten.jpg

 pijl-up.gif

2010:

Ad Molendijk

Ad Molendijk.. daar begon het allemaal mee, want wij hebben het pand waarin we nu wonen en werken, gekocht van de beeldhouwer Ad Molendijk. Molendijk heeft jarenlang zelf zijn atelier gehad in de voormalige slagerij waar nu Andersom Anders is gevestigd.

Het kon dan eigenlijk niet anders dan dat onze allereerste expositie ook werk van Ad Molendijk tentoon zou stellen. We waren erg blij en ook trots dat hij zijn werk hier wilde laten zien.

werk-ad-molendijk.jpg

De fontein in de Voorstraat van Bad Nieuweschans is een van zijn werken. En op 12 juni 2013 waren wij in staat de 'Monoliet' van Ad een defintieve plaats te bezorgen voor onze galerie:
monoliet-plaatsen.jpg
Pagina
Menu


Laatste update: 08-10-2022
« vorige top volgende »

2007 - 2023 © CathDesign.nl | Powered by CMSimple | Login